CARE4HORSES

Hästen presterar bra när den mår bra!Ulrika Keef

Grundare

Nyheter

Med målet att få fler hästar att återhämta sig från skador, prestera bättre i vardagen och på tävling utan att ge avkall på deras välmående startade jag mitt företag Care4Horses Sweden AB och de tjänster och produkter jag erbjuder är noggrant utvalda av mig med fokus på bevisade och faktiskta resultat. Utifrån och in-utifrån och in.

Care4Horses verksamhet är uppdelad på olika ben:

- Massage/Behandlingar

- Rehabträning av häst och ekipage

- Dressyrträning av ekipage

- Kosttillskott för häst/foder

- Rehabprodukter/hjälpmedel 

- Uppstallning/träning av rehabhästar på Munkebergsgård strax utanför Kristianstad (from aug 2022).

I takt med att jag vidareutbildar mig samt hittar riktigt bra sammarbeten och produkter som verkligen fungerar kommer utbudet fyllas på. Jag strävar efter att alltid utvecklas och bli bättre! 

Gällande kostillskott har jag själv spenderat hiskeliga summor på inköp av tillskott till mina hästar genom åren utan att ha en aning om vad jag får för mina pengar och detta var anledningen att jag jublade när jag hittade ett varumärke (Sience Supplements) under en av mina vistelser i England som jobbar stenhhårt med forskning och studier när de tar fram sina tillskott och då ingen hade dem i Sverige var det ett enkelt beslut för mig att bli distibutör för dem och jag har på kort tid sett faktiska resultat själv och fått jätte fin spontan feedback från ett flertal nöjda hästägare som även de sett fantastiska resultat. Detta gör mig så glad och ännu mer övertygad om att jag gjorde rätt som tog varumärket till Sverige! 

OM MIG

Jag heter Ulrika Keef och har vart en aktiv hästälskare sedan 5-6års åldern då jag fick börja rida på min storasysters otroligt snälla varmblods hingst(!). Han och jag var ute i skog och mark i timtal och jag var fast. Kärleken till hästen har funnits sedan dess.

BAKGRUND

Dressyren var det som fångade mitt största intresse och fascination och det jag hade mest talang för och har tävlat och utbildat flera hästar upp till Msv A men även tränat högre rörelser. Jag var lite för ”feg” för de högre höjderna inom hoppningen men jag har både hoppat/tävlat banhoppning samt ridit terräng vilket jag faktiskt gillar mer än banhoppning då jag tycker farten tar bort lite av respekten för hindren. Jag har även kört hästar och även vart med och kört in hästar men aldrig riktigt fastnat för det till min framlidne pappas stora sorg då det var hans största intresse i livet.


Mina föräldrar köpte min första ponny Bonny, ett jättefint newforest sto, hör och häpna mot min vilja, när jag var 10 år då min ridlärare som ansåg att jag var en talang rekommenderade dem att köpa mig en egen häst. Jag älskade livet på ridskolan med alla kompisar och gemenskap och ville inte bli ensam i ett privatstall men så blev det och självklart blev även detta underbart. Nya kompisar, långa uteritter, busig barbacka ridning i flygande fläng, träningar, tävlingar mm men framförallt en massa mys och kärlek och sedan dess har jag aldrig vart utan egen häst/hästar.


Mitt intresse för "att laga" hästar började tidigt då min första stora häst som jag fick redan vid 13 års ålder pg. a min längd , ett svhbl hade ryggproblem när vi köpte den och på den resan är det. De som känner mig vet att jag är envis som en åsna och vägrar ge upp utan vill alltid hitta vägar för att "laga" och stärka skadade hästar och få dem att fungera igen för att  få leva ett bra och rikt hästliv

och jag har blivit duktig på det. Jag har hjälpt ett flertal ”utdömda” hästar att fungera för både träning och tävling som lyckliga individer och det har gjort att jag nu beslutat att det är med detta jag ska arbeta framåt vilket lett fram till att jag nu startat mitt företag Care4Horses Sweden AB och givetvis är mitt mål att tillhöra toppen inom denna bransch och för att detta ska ske kommer det vara av största vikt för mig att omge mig med de bästa.

Mina inspirationskällor och mentorer som jag är tacksam att jag fått hämta/hämtar mycket kunskap och erfarenhet från under många år är:

Marianne Essén

Tog mig under sina vingar redan som 9 åring och satte grunden för det jag kan idag.


Chris Johnston

 Var en av Sveriges absolut kunnigaste veterinärer mycket spännande och innovativa tankar och idéer. Du är mycket saknad.


Monika Carlström

En av Sveriges trevligaste, kunnigaste och skickligaste Equiterapefter.


Jörgen Carlström

En äkta hästkarl, tryggheten själv för både häst och människa och mycket duktig på rehabilitering och hantering av alla typer av hästar. En problemlösare!


Marina Axelson-Callum

Tog hästmassagen till Sverige och outömlig källa av kunskap.


Traudi Björling

Super tränare som tar ”ryttarens sits och inverkan” till en annan nivå och alltid står på hästens sida.

UTBILDNING (häst)

Ridinstruktör

(Strömsholm, 1992)


Diplomerad Hästmassör

(Axelson Animal School AB, 2019)


Ryggrehab på häst och Ryttaryoga

(Axelson Animal School, 2019)Diplomerad Equiophysioterapeft

(Axelson Animal School, 2020)